Menarik hari ini

Jam Teratak Sunyi

The Funeral Of Hearts

Labels

merapu (22) Renungan (9) 18SX (8) My Car (4) BLMclub (3) Lawak bodoh (3) Lyric (3) Awards (2) Tag dan Tag (2) Miss u (1) Poem (1) Vocation (1) gone (1) menakjubkan (1) suggestion (1)

Jom Sembang

Update List

Sambil-sambil bace sila la click iklan kat bawah nie yea...tq


Kawan-Kawan Teratak Sunyi

* Minggu yang teramat SIBUK.!!

Heh,hari nie hari khamis....Esok jumaat...bunyi cam kejap je kan???
tapi,bagi aku tidak lah sekejap itu..minggu nie aku da ase cukup tersiksa..

tau kenapa???



tak ade la minggu yang paling sibuk yang pernah aku alami..memang banyak gile assignment,lab report,aktiviti luar dan meeting..

nie la aku betoy-betoy dapat rasa life universiti yang orang duk bual-bual kan life yang sibuk dan tidak dapat tidur dengan cukup..

Okeyh,first aku nak citer pasal assignment dulu..


Assignment EMT(Electromagnetic Field Theory)
-pergh,yang nie memang tough gile..da la subjek nie aku tak paham ape-ape pun...pastu tiap-tiap minggu lak ade assignment..lau setakat assignment tuh tak ape la jugak..nie,korang penah tak jumpa lepas buat assignment kena present lak??GEMPAK tak lect kitaorang neh??bukan setakat present,kena plak cari simulation soalan assignment tuh..mahunye terkebil-kebil nak cari..setakat nie masih tidak ade lagi la group yang hantar assignment + present terus lect tu puas hati..mesti kene jugak complaint kat dye..ade yang suruh buat balik,tukar soalan,cari semula simulation..pening-pening..

Lab Report (EMT)
-haaa,yang nie pun satu hal jugak..lab dye suruh pergi buat sendiri..nak buat lab kena pergi booking sendiri lab..sampaikan group aku tak sempat langsung nak buat lab tu..pastu dye suruh pulak hantar lab report tuh..jika hantar terus senyap tak ape la jugakkan..TAPI,lab pun dye suruh PRESENT jugak.!!..hahh.!!.kantoi la tak buat lab lau camni kan??nak siapkan lab report tu punye la ambil mase yang lame...yela,kena ikut format IEEE la, dengan data yang tidak ade (maklum la lab tak sempat nak buat kan.)..Last-last siap jugak,tu pun sebab pergi mintak data yang section lain..kalau tak,memang tak la nak siap kan..yang aku paling happy bile mase lepas da present..memang luck kitaorng la mase tuh...tak kantoi tak pergi buat lab..group yang len ade yang kantoi..well,tu pun sebab lect puas hati dengan presentation lab report kitaorng..syukur..


Test Engineering Lab
-dalam tengah sibuk dengan banyak assignment tuh ade jugak la test...adeyh,aku rase nak gile rasenye..da la,tak sempat nak study..last-last aku gamble je pergi jawab test tu...tak tahu la camner result nye nanti..tunggu dan lihat jela..

 
Assignment Math
-hehh,dalam banyak-banyak minggu,minggu nie jugak lect math aku bagi assignment math neh..da la soklannye agak susah la..mula-mula tengok soalan tu aku da BLUR.!!.tak FAHAM.!!.camner nak buat??
buat tak tahu la jawapannye...

Tutorial Math
-yang nie pun same,ade ke tengah kelam kabut tibe-tibe member-member aku bagitaw lect math nak tengok tutorial math dari chapter 1 hingga 4..tak terkejut nak mampos aku dengar..mana tak nye,sebelum nie tak pernah pun sentuh tutor..terpaksa la bertungkus lumus aku buat tutor tuh sampai tak tidur..TAPI,sia-sia jugak la usha aku sampai tak tidur buat tutor tu..lect tak CHECK pun.!!!!!..arghhh..tension kan???

Lab Report Analog Electronic 1
-Lab nie,aku tengah buat sekarang...da tension buat report yang sikit pun tak jalan2 lagi nie aku pun update ar blog nie..hehee..sengal kan..yang nie pun satu hal susah.....result tak cukup,nak buat calculation pun tak boley,nak lukis graph pun tak boley,kirenye sume tak boleh lah..so,tak tahu la camner...esok da kena hantar da....


Meeting
-baru je nak relex tibe-tibe la pulak semalam aku dapat mesej yang MSP (Majlis Sukan Pelajar) buat meeting pulak...da la meeting tu malam esok,kat kampus gambang pulak tuh..aku baru je plan nak lepak-lepak ngan member-member kereta aku jumaat malam tu..nampaknye tak jadi la..Tengah hari esok lak aku ade meeting ngan I/O (International Office)..yang nie untuk group aku repair balik report kitaorng yang pergi buat research kat jepun tahun lepas..

P/s : aku rase nak stop sini la dulu yea...nak buat report analog neh...kang tak siap jugak report aku nie...hehehe

6 comments:

herloveemo said...

sape lecturer emt?

Jerul Dutos said...

em,DR.Ahmed la....sape lg yg hardcore tuh an...hik3

herloveemo said...

hahaha..besela tue..dulu pun pnh mase blajar analog 1 tue mmg ngn dy..mcm2 dy nak.xcmnt n lab mmg sume kene present..n most of us mmg xdapat puaskan ati dy la.ade je yg salah.huhu..ade je yg dy nak complain.but the best thing dy x kedekut markah..markah dy bg je.huhu..dulu siap kene buat mini project lg xcmnt dy.siap ngn pspice bgai lagi.tp nak wat cmne.itulah dr Ahmed Haidar. =)

Jerul Dutos said...

hahaha...memang terbaek lah...same la ngan ktaorng skung pun...lab smpai kne buat dua kali lab yg same..pastu report bpe kali kne edit balik...asngmnet xya ckp la...ade je dye complain n suh buat balik....nie plak dye nk suh buat soklan kat depan...dey nk pilih random...da la xpham ape pun subjek EMT neh...isau la.....

herloveemo said...

huhuhu...dy ckap je suruh buat kat depan.tp selalunye bile dy pnggil buat kat depan,dy tolong jugak.n dy suke panggil budak2 yg duk kat belakang n yg bising2 cket.so,kat klas dy kene senyap2 cket la..hikhik..bab complain nak wat balik tue mmg dah lumrah ye..hehe..so,xpyh risau la.juz think +ve.n everything will b fine.. =)

Jerul Dutos said...

hehee....orait...memeng ade logik gak dye wat cmntu....lagi pun dye bukan jenis kedekut markah...tu yang best pasal dye...event kuiz yg xdpt buat pun,bnyak dye tolong....hope everything will be fine lah....cuak gak..EMT kan killer subject...huhuuu

Post a Comment