Menarik hari ini

Jam Teratak Sunyi

The Funeral Of Hearts

Labels

merapu (22) Renungan (9) 18SX (8) My Car (4) BLMclub (3) Lawak bodoh (3) Lyric (3) Awards (2) Tag dan Tag (2) Miss u (1) Poem (1) Vocation (1) gone (1) menakjubkan (1) suggestion (1)

Jom Sembang

Update List

Sambil-sambil bace sila la click iklan kat bawah nie yea...tq


Kawan-Kawan Teratak Sunyi

* Bangunan yang pelik dan melampau

hye guys....Long tyme no see yea???


Oraite,this tyme teratak akan sharing kepada korang semua pasal design bangunan yang pelik-pelik dan amat jarang kita dapat lihat..dan teratak percaya,design bangunan nie masih belum ada di malaysia kan??


Jom kite lihat dan hayati design yang pelik-pelik nie...


bangunan yang terbalik.


nie rumah berbentuk piano dan guitar


nie bentuk ape teratak tak tahu..tapi great right??


nie pulak same macam tadi..cume nie rumah yang terbalik..


nie design rumah kat jepun..design new era.


yang nie pulak teratak tak tahu ape design nye..tapi menarik dan simple.


nie lagi simple...berkotak je..tapi kreatife kan???

P/s : Teratak rasa teringin pulak nak buat rumah cam kat atas-atas tu...menarik...tapi rasa kan,kontraktor kat malaysia nie mampu ke buat rumah yang pelik-pelik designnye??*berfikir sejenak*

P/ss : ape pendapat korang semua??

10 comments:

Rhuhaida Shahareen said...

bkn kontraktor... ni peranan arkitek dan jurutera la..hehe
mst ley buat,insyaAllah..
negara kita kan xde gempa bumi..(harap2) amin

Jerul Dutos said...

hahaha...yeke....kot2 la 6t lau kontraktor xpndai jd xselamat la..xpsl2 roboh umah 6t...hahaha..
6t igt nk wt rumah cmtu la...bru smart an??heheee

akustik maxwave said...

ntah..ape daa tambi..ko ngn aida sme je..taktau beza arkitek n engineer..muahahahahahahaha..

Jerul Dutos said...

ehhh???asal lak???lau ko taw ce ko cite...ce citer...ce citer...hahaaa

aiz-DIN said...

Mesti boleh! hidup MALAYSIA!!!
terlebih semangatlah pulak.. hahaaa... ^.^

Jerul Dutos said...

haha...harap2 la MALAYSIA boleh....takut 6t xtahan lama terus roboh umah tu 6t...hehee..^_^

aNis said...

aku nk rumah mcm bola gitu. hehe.

Jerul Dutos said...

hok mano supo bola tuh???ish3

aNis said...

mu la design ko aku. :)

Jerul Dutos said...

hahaha...aku plop???
mcm la aku ambik course architectural..ish3...
len aku design len jadi nye 6t...hik3..^_^

Post a Comment