Menarik hari ini

Jam Teratak Sunyi

The Funeral Of Hearts

Labels

merapu (22) Renungan (9) 18SX (8) My Car (4) BLMclub (3) Lawak bodoh (3) Lyric (3) Awards (2) Tag dan Tag (2) Miss u (1) Poem (1) Vocation (1) gone (1) menakjubkan (1) suggestion (1)

Jom Sembang

Update List

Sambil-sambil bace sila la click iklan kat bawah nie yea...tq


Kawan-Kawan Teratak Sunyi

* Scream....ARGHHHH.!!!!!

ARGHHHHHHHHhhhhHHhhHHHHhHHHhHhh..!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Teratak nak menjerit kejap yea....teratak rasa SANGAT-SANGAT stress malam nie....

mesti korng terfikir kenapa..*betoy ke??*

em,macam biase la kan..bile da terlalu banyak kerja kena buat dan tibe-tibe ade masalah kite mesti nak menjerit puas-puas kan....errrrrrr

Esok teratak kena submit lab report...tapi lab report tu tak siap lagi...*pemalasnye teratak nie*..oppss,bukan tak nak buat...tapi..............tapi ape??tapi teratak tak tahu camner nak siapkan la...DATA lum complete,graph lum dapat lagi,ahli kumpulan pergi perak samapi sekarang tak balik lagi....adoi...annoying la..


okeyh,lab report tu satu hal....tibe-tibe teratak dapat tahu esok teratak ade KUIZ.!!!!..holliaww..bukan satu je..tapi DUA kuiz....Oh my Gosh.!!!.Kuiz Math and Kuiz EMT.!!!!..perghhh..EMT tuuu..mampus la teratak kali nie.....please-please...batal kan la sume klas untuk esk...boley ke camtu?emmm..errrrr...*biol-biol*

* Sorry u all.....

Hye-hye.....sory lame da lame teratak tak update Teratak Sunyi nie....


Well,bukan teratak sengaja tak nak update..tapi buat mase sekarang teratak agak sibuk..semalam teratak baru balik dari UTM sebab ade program Perkongsian Pintar diantara EEES UMP dengan JURUTEK UTM..


Oppss,mesti korang tak tahu ape itu EEES dan JURUTEK kan??


EEES = Electrical and Electronic Engineering Society
JURUTEK = *teratak da lupe stand for what* tapi same je ngan EEES tu....hehee


Oraite...mase pergi program tu teratak rase besh la jgk..sebab banyak input yang teratak dapat..dan input tu pulak teratak nak applykan untuk MSP pulak....ape itu MSP???haaa,satu lagi istilah yang pelik2...


MSP = Majlis Sukan Pelajar


minggu nie teratak full dengan test n kuiz..wowww,masak-masak......


so,harap korang sume wish gud luck yea kat teratak....^_^

* Funeral of Hearts

Funeral of hearts?? ape maksudnye?? teratak sendiri pun tak tahu ape maksudnye....


okeyh,ape kata kita pergi tanye Encik Google translate..nak tak??? lau tak nak pun teratak still nak p tanye jugak..teratak betoy2 nak tahu ape maksudnye nie...biase la kan teratak nie teruk sikit dalam English neh...


ape yang Encik google translate bagi tahu teratak maksud funeral of hearts adalah pemakaman hati...betoy ke??teratak ase cam pelik je bunyi nye??


teratak rasa maksud yang tepat adalah pengebumian hati...sape setuju ngan teratak??/cepat angkat kaki.!!!


ehhh,kita da tersimpang jauh da nie...niat sebenar teratak nak share lagu The Funeral of Hearts je..tapi ja jauh melencong yea...jom kita layan lagu nie......



Lyric nye pulak...

Love's the funeral of hearts,
And an ode for cruelty,
When angels cry blood on flowers of evil in bloom,
The funeral of hearts,
And a plea for mercy,
When love is the gun separating me from you.

She was the sun,
Shining upon,
The tomb of your hopes, and dreams so frail.
He was the moon,
Painting you,
With its glow so vulnerable and pale.

Love's the funeral of hearts,
And an ode for cruelty,
When angels cry blood on flowers of evil in bloom,
The funeral of hearts,
And a plea for mercy,
When love is the gun separating me from you.

She was the wind,
Carrying in,
All the troubles and fears, here for years, tried to forget.
He was the fire,
Restless and wild,
And you were like a moth to that flame.

The funeral of hearts.

The heretic seal beyond divine,
Pray to God who's deaf and blind,
The last night's, the soul's on fire,
Three little words and a question why.

Love's the funeral of hearts,
And an ode for cruelty,
When angels cry blood on flowers of evil in bloom,
The funeral of hearts,
And a plea for mercy,
When love is the gun separating me from you.

The funeral of hearts,
And an ode for cruelty,
When angels cry blood,
On flowers of evil ïn bloom.

* Penyusun batu yang pakar

Halo...halo.......anyone here????


sementara teratak nak tunggu mata teratak nie terpejam, teratak nak share ngan korang sume tentang seorng pemuda yang sangat handal dalam penyusunan batu nie..teratak rasa bukan semua orang kat dunia nie ade bakat semulajadi dalam penyusunan batu nie...kalau teratak jumpa batu tepi jalan ke,teratak wat tak tahu je..lau tak pun teratak sepak-sepak..tu je yang teratak tahu buat kat batu tu..


Tapi,lain pula kat pemuda sorang nie..bagi dye batu tu satu benda yang menarik dan boleh di buat satu artifak *betoy ke artifak*..


okeyh,teratak tak mahu cerita panjang,nanti korang bosan lak kan baca teratak merapu meraban entah ape-ape nie..so,ape lagi...jom kite tengok sama-sama ape yang pemuda nie mampu buat dengan batu yang selama nie kita anggap satu benda yang tidak berguna dan tidak boleh mendatangkan kemasyuran...heeee


tengok tu,pemuda tu sedang menyusun batu..sangat cantik kan...

ini lah hasil nye...wahhh,menakjubkan..teruja teratak tengok...

dengan telitinye pemuda tu susun batu yang bukan semua orang boley buat..

wowww..batu kecil mampu mengimbangi batu yang besar di atas nye..FANTASTIK.!!

tengok bertapa fokus nye pemuda tu menyusun batu yang agak besar di atas batu yang kecil.


P/s : tu dye..hebat bukan???ape pendapat tentang pemuda tu...adakah anda rasa anda mampu membuat sedemikian??kalu boley sila bagi tahu teratak yea..nanti teratak post gambar korng susun batu pulak..^_^

Kredit to : UMPlife Forum

* Pernah naik kapal terbang tak?

Oh yea....sebelum teratak tidur teratak nak story-story la skit untuk teratak hilangkan stress lepas buat assignment EMT yang sampai sekarang teratak tak boley nak buat...fuhh,memang susah gile laa...well,name pun KILLER subject untuk course yang teratak ambik nie..


eh,lupe pulak..teratak bukan nak citer pasal assignment or subject killer teratak...tapi nak citer pasal kapal terbang...ish3..lari tajuk jap...


okeyh, straight to the point lah...Korang penah tak naik flight???


waaahhh...lau korang nak tahu teratak baru je dua kali naik flight...1st mase pergi jepun dan 2nd balik dari jepun..masa 1st time teratak naik flight punye la macam excited..da la excited tapi teratak rasa cam dungu je..tak tahu pape..


Bile teratak da naik flight, teratak duduk je..tak tahu nak buat ape..yang kelakarnye teratak ikut je ape yang orang sebelah teratak buat..dye ambik dan baca majalah,teratak ambik dan baca majalah jugak..pastu kan,orang sebelah teratak nie main tekan-tekan skrin kat seat depan tu...*alaaa,macam mana yea teratak nak explain pasal screen tu...nie haaa gambar screen tu...cam kat bawah nie la...hehe



Pastu teratak mula la tengok cam kagum an...ape lagi,teratak pun cuba la try-try tekan jugak...

Wahhhhh,ade macam-macam rupenya..movie,lagu dan macam2 lagi lah yang menarik....awal-awal teratak just dengar lagu je..maklum la bosan duk dalam flight lame-lame..bile da bosan dengar lagu baru teratak tengok movie..macam-macam citer menarik ade....

Duk syok2 tengok movie tibe2 datang sorang peramugari tanye nak makan ape..yang teratak tergamam bile peramugari tu cakap bahasa thailand dengan teratak..bile dye tengok teratak tak terkedu tengok dye,baru la dye tanye teratak dalam bahasa English pulak..baru la teratak faham..

Alamak,nampaknye mata teratak da tak boley nak bukak da la..ngantuk pulak da...esok ade kelas pagi...teratak sambung citer esok pulak yea....sorry kawan2..heeee..^_^..nyte..

* Bangunan yang pelik dan melampau

hye guys....Long tyme no see yea???


Oraite,this tyme teratak akan sharing kepada korang semua pasal design bangunan yang pelik-pelik dan amat jarang kita dapat lihat..dan teratak percaya,design bangunan nie masih belum ada di malaysia kan??


Jom kite lihat dan hayati design yang pelik-pelik nie...


bangunan yang terbalik.


nie rumah berbentuk piano dan guitar


nie bentuk ape teratak tak tahu..tapi great right??


nie pulak same macam tadi..cume nie rumah yang terbalik..


nie design rumah kat jepun..design new era.


yang nie pulak teratak tak tahu ape design nye..tapi menarik dan simple.


nie lagi simple...berkotak je..tapi kreatife kan???

P/s : Teratak rasa teringin pulak nak buat rumah cam kat atas-atas tu...menarik...tapi rasa kan,kontraktor kat malaysia nie mampu ke buat rumah yang pelik-pelik designnye??*berfikir sejenak*

P/ss : ape pendapat korang semua??

Whatsapp. Fruit Ninja. Cut The Rope. Tap Tap Revenge. Angry Birds. FaceTime. Wow! I can't wait to get my hands on the new iPhone4 with #DiGiiPhone4. All you need is to upgrade your phone line! Get yours today!

Whatsapp. Fruit Ninja. Cut The Rope. Tap Tap Revenge. Angry Birds. FaceTime. Wow! I can't wait to get my hands on the new iPhone4 with #DiGiiPhone4. All you need is to upgrade your phone line! Get yours today!

* Petanda Lelaki Merajuk


Diam Seribu Bahasa
Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

Buat Tak Tahu
Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

Menolak Untuk Makan Bersama
Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi" (walhal perut lapar... nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan... )

Masam Muka
Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

Baca Surat Khabar
Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.

Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam
Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!

Keluar Rumah Tanpa Beritahu
Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!

Matikan Telefon Bimbit
Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

Hisap rokok
Macam tak pernah dapat rokok setahun...

P/s : article nie teratak copy dari Tentang Cinta 

P/ss : Bagi perempuan yang rasa lelaki yang anda sayang menunjukkan tanda-tanda di atas, boley la anda mula pujuk nye..Kasian la kat kaum lelaki...mereka pun mempunyai perasaan seperti anda semua..mereka bukan saja untuk memujuk..tapi mereka juga patut di pujuk...;)

* Resipi Sebuah Cinta Yang Sempurna

1. Kekuatan berfikir
Cinta bermula dari fikiran kita. Berfikir tentang pasangan ideal yang ingin kamu kenali akan membantu kamu mengenali dia, ketika kamu akhirnya bertemu dengan orang yang tepat tersebut.

2. Kekuatan untuk menghormati
Kamu tidak mampu mencintai seseorang atau apasaja kalau kamu tidak menghormati mereka. Orang pertama yang patut kamu hormati ialah dirimu sendiri. Untuk mulai menghormati diri sendiri, kita patut bertanya pada diri sendiri “apa yang aku hormati dalam diriku?”. Untuk mendapat perasaan hormat dari orang lain, bahkan dari orang yang kamu tidak suka, kita patut bertanya pada diri sendiri.”apa
yang aku hormati dalam diri mereka?”.

3. Kekuatan untuk memberi
Jika kamu mahu menerima cinta, kamu harus mampu memberikannya terlebih dahulu. Makin banyak cinta kamu beri, makin banyak yang akan kamu terima. Mencintai sama ertinya dengan memberi cinta tulus pada dirimu sendiri. Belajarlah untuk melakukan berbagai macam kebaikan. Formula rahsia untuk meciptakan hubungan yang ceria,penuh cinta,dan abadi adalah dengan selalu berfikir “Apa yang dapat aku beri?”dan bukan Apa yang akan aku dapat?”.

4. Kekuatan persahabatan
Untuk mencari cinta sejati,kamu mesti mencari sahabat sejati
terlebih dahulu. Cinta bukan bererti mata kalian saling
berpandangan, tapi lebih bererti bersama – sama melihat ke satu tujuan. Untuk mencintai seseorang seutuhnya, kamu harus mencintai keperibadiannya, bukan fizikalnya.
Persahabatan adalah tanah dimana benih cinta dapat tumbuh. Jika kamu ingin membawa cinta ke suatu hubungan, kamu harus menciptakan persahabatan terlebih dahulu.

5. Kekuatan dari sentuhan
Sentuhan adalah salah satu ekspresi cinta yang paling kuat,
menghancurkan dinding pemisah dan menyatukan suatu hubungan. Sentuhan membuat kita lebih dapat merasakan getaran cinta yang sebenarnya.Tetapi agama Islam melarang kita bersentuh-sentuhan tatkala bercinta, kekuatan ini difokuskan kepada suami isteri..

6. Kekuatan untuk melepaskan
“Jika kamu mencintai seseorang, bebaskanlah dia. Jika dia kembali kepadamu,maka dia adalah milikmu. Jika tidak, maka dia tidak akan pernah jadi milikmu”. Bahkan dalam hubungan percintaan, seseorang perlukan ruang untuk dirinya sendiri. Jika kita mahu belajar untuk mencintai, pertama kita harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita. Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan ego. “Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku, masa lalu tidak akan dapat mempengaruhiku- hari ini adalah lembaran baru bagi hidupku”.

7. Kekuatan dalam komunikasi
Ketika kita belajar untuk berkomunikasi secara terbuka dan jujur, hidup lalu berubah. Mencintai seseorang bererti berkomunikasi dengannya. Biarkan orang yang kamu cintai tahu bahawa kamu mencintai dan menghargainya. Jangan pernah takut untuk mengucapkan 3 kata magik : “Aku cinta kamu”. Jangan pernah melewatkan kesempatan untuk
mengucapkan itu kepadanya. Selalu tinggalkan orang yang kamu cintai dengan kata – kata mesra, kerana ia mungkin boleh jadi hari terakhir kamu melihatnya. Contohnya, jika kamu akan mati tapi diberi kesempatan untuk menelefon orang yang kamu cinta, siapa yang akan kamu telefon, apa yang akan kamu katakan…dan sekarang…kenapa kamu
menunggu?

8. Kekuatan dari komitmen
Jika kamu ingin mendapatkan cinta yang berlimpah, kamu harus mampu menciptakan komitmen, dan komitmen tersebut akan tercermin dalam fikiran dan tindakanmu. Komitmen adalah ujian cinta yang sejati. Jika kamu ingin memiliki hubungan yang penuh cinta, kamu harus setia
dengan hubunganmu itu. Ketika kamu terikat komitmen pada seseorang, berhenti mencintainya bukan merupakan pilihan. Komitmenlah yang membezakan antara hubungan yang mudah hancur, dengan hubungan yang kuat.

9. Kekuatan semangat.
Semangat, membakar cinta dan membiarkan cinta tetap hidup. Semangat yang terus berkobar, bukan hanya datang dari daya tarik fizikal, tapi datang dari komitmen yang dalam, kemahuan, dan rasa saling tertarik. Semangat dapat diciptakan kembali dengan cara membayangkan saat indah di masa lalu dengannya. Spontan dan kejutan dapat menciptakan semangat cinta. Pokok dari cinta dan kegembiraan selalu sama yang harus kita lakukan adalah mengisi hari – hari kita dengan penuh semangat..

10. Kekuatan dari rasa percaya
Rasa percaya selalu menjadi komponen penting dalam suatu hubungan.Tanpa rasa percaya, seseorang bisa menjadi curiga, cemas, dan takutdan orang lain akan merasa terperangkap dan secara emosional menjaditertekan. Kamu tidak boleh mencintai seseorang secara utuh sehinggalah kamu mempercayainya secara utuh pula. Bersikaplah seakan – akan hubunganmu dengan orang yang kamu cintai tidak akan berakhir. Salah satu cara untuk mengetahui apakah seseorang itu benar – benar untuk kamu, tanyakanlah pada dirimu sendiri “Apakah aku benar – benar mempercayainya sepenuh hati ?” jika jawapannya adalah “tidak”, maka kamu harus berfikir dengan mendalam sebelum kamu membuat komitmen 

P/s : renung-renungkan lah....dan selamat beramal...InsyaAllah hidup anda pasti akan lebey ceria dan bahagia...;)

* Kecantikan lelaki apebila..

As Salam



Lelaki itu cantik
Bukan hanya pada luaran fizikalnya
Tetapi pada hati nurani

Cantik dalam ketegasan tetapi masih ada kelembutan
Tabah hadapi rintangan dalam ketenangan
Itulah cantiknya seorang lelaki

Lelaki yang cantik
Adalah lelaki yang tidak hipokrit
Yang sanggup mengalirkan air mata untuk ingatan

Lelaki cantik itu
Masih tersenyum walaupun masalah setinggi gunung
Tetap menerima teguran dengan hati yang terbuka

Seorang lelaki cantik
Berdiri atas kemuliaan hati
Seperti Nabi Muhammad yang penyayang dan mulia
Seperti Yusuf yang suci
Itu adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki


P/s : kredit to Nurul Ain... 


P/ss : so,nilai lah seseorng lelaki itu berdasarkan kecantikkan mereka...silap pilih,anda yang merana...^_^

* Org Paling Malas kat alam semesta nie.

sebelum teratak meneruskan cite teratak,firstly kredit to UMPLife forum.


Ini kerana ape yang teratak update nie adelah sumber yang teratak dapat dari forum tu la...hehee

Oraite,kali nie teratak nak kongsi gambar-gambar orang yang paling malas kat dunia nie..teratak pun tak sangka wujud jugak orang-orang yang macam tu yea..


nie nampak sgt bomba xikhlas wat keje neh...boley plak dye duk santai2 smbil padam api..adoi...

haaa,yg nie cube korang teka ape yang terjadi dlm pic neh??

nie lagi dasyat malasnye...penah korang terpikir nak buat camnie??ish3

nie khas untuk pompuan kat luar tu...lau yea pun malas nak mandi ke,at least tukar la baju tido tu lau nak keluar..nie main hentam je..

yang nie lak tak tahu la ape nak cakap..malas ke terlebey kreative pun tak tahu la.

boley ke buat camni??cam tak yakin je jadik..

yang nie sangat-sangat teruk..da la minum beer..suruh pulak anak dye yang suapkan??teruk tol lah bapak dye neh..

amboi akak...nak beratur kejap pun nak kena duduk atas kerusi ka???

alamak...2 in 1 neh..

haaa...yang nie memang betoy3 PEMALAS nye orang..nak buat LINE jalan pun buang la dulu tahi dan bangkai tu...nie main hentam je..

tempat tu da tempat fitness da...tapi hampeh,siap pasang tangga gerak agi tu..camner la nak fitness camnie...aiyooo

nie la dye...orang buat tunjuk perasaan,dye nak buat jugak..tapi duk dalam kereta..pelik3..

hahh...ambik ko.!!..bertan-tan sampah kat dalam bilik tu...nie bilik manusia ke tempat pelupusan sampah nie???

alooo bang....nak kencing kejap pun duk atas kerusi ka??memang pemalas tol lah..


P/s: moral of the story korang jangan la jadik camnie...nak malas pun biar la bertempat...

P/ss: bile tengok betoy2 ade jugak yang nampak cam kreative kan??














* Jom lihat ape yang tersembunyi

Haloooo...halooo...kopi ka millo????


haaaa,kali nie teratak nak ajak korang melihat dan mencari ape yang tersembunyi di sebalik gambar-gambar kat bawah nie......cuber perhatikan betoy-betoy yea......

1st

2nd

3rd

4th

5th

6th

7th

8th


P/s : ce teka ape yang anda nampak dalam setiap gambar kat atas tu...lau betoy teratak belanja anda minum air masak kat umah korang masing-masing...heheee